[Książka abstraktów] Ogólnopolska konferencja naukowa “GOURMET: dietoterapia, chemia żywności, sztuka kulinarna (I)” (Wrocław, 13–16.05.2024 r.)

[Książka abstraktów] Ogólnopolska konferencja naukowa “GOURMET: dietoterapia, chemia żywności, sztuka kulinarna (I)” (Wrocław, 13–16.05.2024 r.)

Kliknij na okładkę aby ściągnąć / Press the cover to download

Spis wystąpień

Interwencje dietetyczne w cukrzycy typu 2 okiem praktyka

Wiedza i spożycie żywności fermentowanej oraz probiotyków wśród osób chorych na cukrzycę typu 2

Lipoedema — obrzęk tłuszczowy — wyzwanie w terapii pacjentek

Obecność nanoplastiku w produktach spożywczych

Organoleptyka — pierwotna metoda badawcza człowieka

Ocena właściwości funkcjonalnych musów warzywno-owocowych wzbogaconych preparatem błonnikowym ze skrobi ziemniaczanej

Czekolada jako matrix dla lipofilnych związków bioaktywnych

Agrostemma githago jako nowe źródło bioaktywnych kwasów tłuszczowych

Głowonogi w antycznej dietetyce i sztuce kulinarnej w świetle wybranych źródeł literackich

Jadalne perfumy — przeszłość bez przyszłości?

Olejoterapia w historii medycyny na przykładzie mikstury oczyszczającej Józefa Słoneckiego (1949–2020)

Leave a Reply

Your email address will not be published.